Inleiding


[] inleiding, technologie programmertaal objecten metafoor conclusies naschrift literatuur
Niet zelden gaat de adoptie van een nieuwe technologie gepaard met een gevoel van euforie. De problemen waar we in het verleden mee geworsteld hebben kunnen we dankzij de nieuwe technologie de baas. De gebruiker wordt eindelijk het gemak geboden waar hij of zij recht op meent te hebben en de software ontwikkelaars zijn verlost van hun eeuwige onderhoudsnachtmerrie. Het jaar 2000 nadert en 'intelligent agents' doen hun intrede. De gebruikers hoeven slechts hun voorkeuren te uiten en de agent technologie doet de rest.

In  [Negro] worden 'intelligent agents' gekarakteriseerd als autonome intelligente processen die de gebruiker hulp bieden bij het uitvoeren van complexe taken, uiteenlopend van het beantwoorden van email, het vergaren van informatie en het plannen van activiteiten  [Agents].

Speciale edities van tijdschriften worden gewijd aan voor en nadelen van specifieke agent technologieen. Congressen worden georganiseerd, onderzoeksvoorstellen worden geschreven. Agent technologie heeft zijn intrede gedaan.